SPRIJINĂ EPISODUL 2!

”Banatul Montan” va fi o serie de 3 filme documentare de promovare turistică, culturală și istorică a zonei Banatului de Munte și a județului Caraș-Severin. Primul episod, intitulat ”Drumul Romanilor”, poate fi vizionat gratuit pe YouTube si aici pe site. In aceasta prima parte, propunem descoperirea atracțiilor turistice din regiune, urmărind drumul legiunilor romane, în campania de cucerire a Daciei din anul 101. Acesta este doar un episod dintr-o trilogie a Banatului Montan, în care ar urma să prezentăm atracțiile turistice din regiune. Astfel ne propunem să mai realizam încă două episoade, până în 2020, câte un episod în fiecare an.

Filmul este de departe cea mai costisitoare din cele 7 arte, pentru că este în același timp un cumul de elemente artistice (scenariu, actori, imagine, decoruri, costume, machiaj, muzică, etc.). De aceea, pentru realizarea episodului următor, avem nevoie de susținerea voastră! A tuturor celor care apreciează frumusețile bănățene, care vor să descopere mai mult din cultura și poveștile acestui ținut sau care doresc un parteneriat cu un produs artistic si turistic mediatizat la TV. Oricine poate face o donație pentru sprijinirea proiectului sau poate deveni partener printr-o sponsorizare.


SCHEMA_51.jpg

POVESTEA MERGE MAI DEPARTE

Primul episod din viitoarea trilogie, lansat în ianuarie 2018, prezintă succint cele mai importante 6 orașe din Banatul de Munte, în doar 26 de minute. Constrângerile de buget nu ne-au permis să realizăm un film mai lung... Tocmai de aceea propunem realizarea episodului 2 în anul 2018. Și putem face acest lucru numai cu ajutorul donațiilor! Al sprijinului celor care trăiți și simțiți bănățenește sau pur si simplu îndrăgiți această zonă a României.
Suntem încrezători că și voi doriți ca povestea să meargă mai departe!
Vrem ca la anul viitor, la începutul lui 2019, să organizăm premiera episodului 2. Și în 2020 să lansăm episodul 3. În așa fel încat în 2021, când Timișoara va fi Capitala Culturala Europeană, Banatul Montan să aibe toate filmele lansate si promovate deja. În așa fel încât turiștii care vor veni în Timișoara să vină și în Caraș-Severin.
Dacă în primul episod au fost promovate orașele din Banatul Montan, în episodul 2 au mai rămas multe alte atracții care încă n-au fost descoperite. Iată doar câteva dintre locurile care ar putea apărea în următorul episod: Munții Țarcu, Rusca Montană, Rudăria, Cheile Nerei, Calea Ferată Anina-Oravița, Carașova și Cheile Carașului, Peștera Comarnic, Munții Semenic, Docnecea, Bocșa, Cascada Bigăr, Pârtiile de Schi, Sporturile Montane sau Legenda lui Peter Pan.

PARTENERIATE ȘI DONAȚII

SCHEMA_64.jpg
Donațile între 100 și 2000 de lei se pot face în contul Asociației Arta Banatica Cinematica: RO80RNCB0100154101100001, BCR Reșița. Cu specificația ”Donație pentru proiectul Banatul Montan – Episodul 2”. Va rugăm trimiteți și un email la adresa sabindorohoi@yahoo.com cu numele și contactul dumneavoastră sau al companiei, deoarece pe genericul de final vom mulțumi tuturor celor care ne vor ajuta în acest demers, iar de contact avem nevoie pentru că dorim să vă chemăm la premiera din 2019.
Pentru sume mai mari de 2000 de lei, vă rugăm completați un contract de sponsorizare, care poate fi accesat AICI și trimiteți-l scanat pe adresa sabindorohoi@yahoo.com.

CONTACT

Pentru orice informații, ne puteți contacta la adresa: sabindorohoi@yahoo.com